بازاریابی چیست؟

صفحه اصلی > آموزش بازاریابی : بازاریابی چیست؟

در این مطلب قصد داریم مفهوم ساده ای از مارکتینگ یا علم فروش رابرایتان بیان کنیم،انواع بازاریابی را بشناسیم وتوضیح دهیم چگونه بازاریابی میتواند کسب و کار شما را از صفر به صد برساند.

در ادامه این مطلب با ما همراه ما باشید.

بازاریابی چیست؟

تعریف بازاریابی را با نقل قولی ساده از از فیلیپ کاتلر آغاز میکنیم، بازاریابی دانش و هنر کشف ،خلق و ارائه ارزش با هدف تامین نیاز های یک بازار هدف، همزمان با کسب سود است. بازاریابی یا علم فروش نیازهای و درخواست های تامین نشده را مشتریان را تشخیص میدهد بازار آنها را اندازه گیری کرده و سود بالقوه است را برآورده میکند و مشخص میکند که کدام بخش از بازار را می تواند بهتر تامین نماید و سپس محصولات و خدمات مناسب را طراحی و ترویج میکند.

تعاریف آکادمیک متفاوتی از بازاریابی در سال های مختلف توسط انجمن بازاریابی امریکا ارائه شده که در ادامه به صورت مختصر به آنها میپردازیم:

تعریف انجمن اساتید بازاریابی آمریکا در سال 1935 بازاریاب را این چنین تعریف کرده: بازاریابی در حقیقت به مجموعه فعالیت هایی در فضای کسب و کار گفته میشود که جریان کالا و خدمات را از تولید کننده به سوی مصرف کننده هداین مینماید.این تعریف بازاریابی مزبوط به اوایل قرن بیستم میباشد و مانند سایر تعاریف دستخوش تغییراتی شده.

انجمن بازاریابی آمریکا در سال 1985 تعریف جدیدی از بازاریابی را ارائه نمود:

بازاریابی یکی از وظایف سازمانی و مجموعه‌ای از فرایندهای مرتبط با خلق ارزش، اطلاع‌رسانی درباره‌ی آن ارزش و تحویل آن به مشتریان است.

بازاریابی هم‌چنین مدیریت ارتباط با مشتریان را، به شکلی که منافع سازمان و ذی‌نفعان آن را تأمین کند، شامل می‌شود.

پنجاه سال پس از آن انجمن بازاریابی امریکا بازاریبای را فرایند برنامه ریزی و اجرای فعالیت های مربوط به شکل گیری ،قیمت گذاری و ترویج ایده ها کالاو خدمات دانست.

پس از بررسی های مجدد تعاریف مختلف در سال 2013 انجمن بازاریابی آمریکا بازاریابی را مجموعه ای از فرایند ها ،نهاده هایی دانست که منجر به خلق ،ارتباط ،تحویل و تبادل پیشنهاد ها دانستند.

انواع بازاریابی:

بازاریابی مستقیم (direct marketing):در این نوع بازاریابی ما با مشتریان بالقوه و بالفعل سر و کار داریم و ارتیاط به صورت انبوه وجود ندارد.در این نوع هویت و تعداد مشتریان مشخص است.

در ادامه نمونه هایی از بازاریابی مستقیم را بیان میکنیم:

  • ایمیل مارکتینگ
  • فروش تلفنی
  • ارسال کاتالوگ
  • ارسال پیامک
  • و…

برای تمام کسانی که مشخصات انها را دارید یا به تازگی از شما خرید کرده اند نمونه هایی از بازاریابی مستقیم هستند.

توجه داشته باشید که تبلیغات گسترده در شبکه های اجتماعی یا چاپ آگهی در روزنامه ها جز بازاریابی مستقیم به شمار نمی آیند.

بازاریابی تلفنی یا تله مارکتینگ:

همانطور که میدانید بازاریابی تلفنی یکی از قدیمی ترین انواع بازاریابی میباشد،فروش از طریق تلفن یا فروش تلفنی از نزدیک ترین تعاریف کلاسیک میباشد.

بازاریابی B2B و بازاریابی B2C:

B2B بنگاه به بنگاه، تجارت با تجارت، بیزنس با بیزنس، شرکت با شرکت یا صنعتی

B2C تجارت با مصرف کننده یا بازاریابی مصرفی

بازاریابی صنعتی-بازاریابی مصرفی-بازاریابی عصبی-بازاریابی چندسطحی-بازاریابی پارتیزانی-بازاریابی مویرگی بازاریابی چریکی -بازاریابی دهان به دهان- بازاریابی اینترنتی-بازاریابی تک به تک-بازاریابی شبکه‌ای، بازاریابی ویروس‌وار، بازاریابی سیستماتیک، بازاریابی مفهومی، بازاریابی ترکیبی، بازاریابی ارزشی، بازاریابی پیامکی نمونه هایی از انواع بازاریابی هستند که در ادامه به صورت مجزا آنها را بررسی میکنیم.

ارکان بازاریابی

بازاریابی بر چند مقوله استوار است:

  • کالا یا خدمات
  • توزیع یا محل قیمت گذاری
  • ترویج یا پیشبرد

مراحل بازاریابی:

  • مشخص کردن هدف کسب و کار در بازاریابی
  • الویت بندی اهداف سازمان
  • تحقیقات بازار
  • شناسایی و یافتن کانال های بازاریابی
  • مشخص کردن بودجه ی اولیه مارکتینگ
  • پیدا کردن تیم مناسب بازاریابی

وظایف کار بازاریابی:

  1. شناسایی مشتریان فعلی و طبقه بندی آنها برحسب سن، جنس، درآمد،موقعیت جغرافیایی،حساسیت ها نسبت به رنگ،قیمت،خدمات و پیش بینی نوع و مقدار تقاضای سالانه هر گروه و توان تامین بنگاه خودی
  2. رجوع و فراخوانی مشتریان گذشته و کشف علت عدم خرید و قطع ارتباط آنها و حل مشکلات فی ما بین
  3. اندازه گیری رضایت مشتریان وطراحی برنامه هایی برای افزایش رضایتمندی آنها
  4. شناسایی فرصت های افزایش تولید،افزایش فروش،افزایش سود و تجزیه و تحلیل وطراحی برنامه های اجرایی برای بهره گیری ازفرصت ها
  5. انجام تحقیقات بازار و جمع آوری و طبقه بندی اطلاعات مورد نیاز ازمصرف کنندگان،رقبا،عوامل توزیع
  6. شناسایی مصرف کنندگان دولتی و سازمانی مانند انجمن ها،اتحادیه ها،فروشگاه های زنجیره ای،هتلها،بیمارستان ها،مراکز بزرگ خرید و فروش وطراحی برنامه های خاص برای آنان

 

 

 

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

«پست قبلی

پست بعدی»

دیدگاهتان را بنویسید